Vos wint in Pontchâteau en daarmee eerste wereldbeker; podium volledig oranje Veldrijden

Vos wint in Pontchâteau en daarmee eerste wereldbeker; podium volledig oranje

Door Mathijs Stel 20 januari 2019 | 14:32


Marianne Vos heeft in Pontchâteau de dagzege gegrepen en daarmee haar allereerste eindklassement in de wereldbeker gewonnen. Denise Betsema kon het langst bij Vos blijven en werd tweede. Maud Kaptheijns maakt er een compleet Nederlands podium van door als derde over de streep te komen.

Vos hoefde door afwezigheid van Sanne Cant enkel bij de eerste vier te eindigen om het wereldbekerklassement op haar naam te schrijven. Ze bleef de hele koers op de voorste rangen en nadat ze in de laatste ronde samen met Betsema vooraan was overgebleven besloot ze ook maar de dagzege te grijpen. 

In de eerste paar ronden hield een grote groep gelijke tred op de snelle omloop in Pontchâteau. Vos en Katherine Compton waren degenen die het tempo bepaalden. De Amerikaanse kon haar sterke start echter niet volhouden. In de vierde ronde scheidden Vos, Betsema en Kaptheijns zich af. Met een venijnige demarrage op een oplopend stuk schudde Vos Betsema als laatste af en reed onbedreigd naar de dagzege en haar allereerste wereldbeker doordat ze in de laatste wereldbekerkoers niet meer in tr halen is.

Uitslag wereldbeker Pontchâteau vrouwen:

1. Marianne Vos 
2. Denise Betsema +0.08
3. Maud Kaptheijns +0.36
4. Ceylin Del Carmen Alvarado +0.57
5. Ellen Van Loy +1.06
6. Alice Marice Arzuffi +1.07
7. Annemarie Worst +1.22
8. Fleur Nagengast +1.22
9. Inge van der Heijden +1.23
10. Katherine Compton +1.24


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws