Reacties Wereldbeker Pontchâteau vrouwen | 'Het wiel van Vos was cruciaal' Veldrijden

Reacties Wereldbeker Pontchâteau vrouwen | 'Het wiel van Vos was cruciaal'

Door Mathijs Stel 20 januari 2019 | 18:33


Marianne Vos was de beste veldrijster in Pontchâteau vandaag. Op de hoogste tree van een volledig Nederlands podium won ze bovendien voor het eerst de wereldbeker. Denise Betsema en Maud Kaptheijns werden twee en drie. De reacties van de drie aan Sporza:

Marianne Vos voegde nog maar eens een nieuwe prijs toe aan haar rijke palmares: 'Op tv mag het dan misschien niet zo lijken, maar het liep nog behoorlijk omhoog. Elke ronde voelde ik dat ik daar een paar meters afstand nam. Betsema heeft een rapppe sprint, dus daar wilde ik het liever niet op aan laten komen. De eindzege in de wereldbeker is heel mooi, maar mijn belangrijkste doel was toch de dagzege en ik ben blij dat dat gelukt is.'

Denise Betsema eindigde als tweede: 'Ik kan zeker leven met dit resultaat, ben eigenlijk gewoon hartstikke blij. Ik wist dat in het wiel van Vos zitten cruciaal was, al was ik daardoor later in de race wel verzuurd. Toen Vos aanging zat ik helemaal stuk. Hopelijk is de vorm door te trekken naar het WK, al kan ik daar altijd een slechte dag hebben natuurlijk.

De overige podiumplek ging via Maud Kaptheijns ook naar een Nederlandse: 'Ik ben niet teleurgesteld want het was lang geleden dat ik zo'n goede wereldbeker reed. Ik moest in het begin van ver terugkomen en heb me daarna nog op de kop kunnen tonen. Het WK komt eraan, hopelijk met een Nederlandse die wint. Al gun ik het Sanne (Cant) ook wel.' (Foto: screenshot Sporza)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws