Like ons!
Reacties wereldbeker Pontchâteau | Aerts: 'De cross is zeker nog niet dood'

Veldrijden

Reacties wereldbeker Pontchâteau | Aerts: 'De cross is zeker nog niet dood'

Wout van Aert kon zijn armen weer eens in de lucht gooien: de wereldkampioen won de wereldbeker in Pontchâteau. Toon Aerts en Michael Vanthourenhout maakten het podium vol. De reacties van de hoofdrolspelers aan Sporza op een rij:

Winnaar Wout van Aert: 'Eindelijk een klinkende zege, daar ben ik blij mee. Het parcours leende zich tot een spannende cross, dat was mooi. Een nadeel voor mij was dat ik op alles moest reageren omdat enkel een eerste plek genoeg was om Aerts in het klassement voorbij te gaan. Ik zit in een goede situatie voor de laatste wereldbeker, maar het wordt spannend. Nu eerst genieten van deze zege.'

Toon Aerts was sterk, maar kreeg Van Aert er net niet af en moest zijn leidende positie in het klassement afstaan: 'Voor de wedstrijd zei ik het nog: het is een gelijke stand in het klassement. Dat is volgende week niet anders ondanks deze uitslag. Het is goed dat we er een strijd van kunnen maken, de cross is zeker nog niet dood. Op de balken en trappen was ik de betere, maar ze lagen te ver van de finish. Wegblijven was niet mogelijk.

Michael Vanthourenhout was de derde man op het podium: 'Het was een heel snel parcours, zeker in de afdalingen. Je wekelijks aanpassen aan verschillende parcoursen is niet eenvoudig, maar zolang het me goed af gaat is dat prima. Op het moment dat het stil viel zag ik het moment om iets te forceren en even dacht ik dat winst er in zat. Op het einde voelde ik echter dat ik op was' (Foto: screenshot Sporza)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven