Cant gewaarschuwd voor WK: 'Reken er niet op dat Nederland tegen elkaar rijdt' Veldrijden

Cant gewaarschuwd voor WK: 'Reken er niet op dat Nederland tegen elkaar rijdt'

Door Marijn van den Berge 29 januari 2019 | 11:42


Met vele favorieten voor de eindzege kan het in het Nederlandse kamp een flinke strijd worden omtrent de WK-titel. Zaterdag wordt het WK veldrijden voor vrouwen afgewerkt in Bogense en er zijn misschien wel vier of vijf Nederlandse favorieten.

Lucinda Brand, Marianne Vos en Denise Betsema lijken de grootste kanshebbers als het gaat om Nederlandse rensters. Annemarie Worst presteert de afgelopen weken niet denderend, maar is zeker een outsider en dat geldt ook voor Maud Kaptheijns, die moet hopen die alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Van de zeskoppige selectie is eigenlijk alleen Sophie de Boer geen directe kanshebber.

Het is een blok van overmacht tegen Belgische favoriete Sanne Cant, die eigenlijk eenzame favoriete is voor haar land, net als Katie Compton, Nikki Brammeier en Eva Lechner. En dus hopen die vrouwen vooral dat de Nederlandse dames elkaar het goud niet gunnen en vol tegen elkaar gaan strijden.

Kaptheijns neemt die hoop bij de concurrentie snel weg. ‘Als ik Sanne was zou ik er niet op rekenen dat we tegen elkaar gaan rijden’, zegt ze tegen BN/De Stem. ‘Het voordeel van deze groep vrouwen is dat we niet jaloers op elkaar zijn. We respecteren elkaar en gaan elkaar in Denemarken alleen maar steunen.’ (foto: screenshot)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws