'Als Nederlandse vrouwen geen wereldtitel pakken, hebben we iets goed fout gedaan' Veldrijden

'Als Nederlandse vrouwen geen wereldtitel pakken, hebben we iets goed fout gedaan'

Door Marijn van den Berge 02 februari 2019 | 11:11


Met minder dan een wereldtitel kunnen de Nederlandse dames dit weekend niet tevreden zijn op het WK veldrijden. Dat zegt Maud Kaptheijns, één van de outsiders voor de zege, tegen Omroep Brabant.

‘Ik ben geen favoriet, maar een underdog’, stelt Kaptheijns, die hoop heeft op een goed resultaat. ‘Ik was goed op het NK en goed in Pontchateau en dat zijn allebei snelle crossen. In Bogense is het ook een snelle cross, dus ik hoop op iets moois’, aldus de renster die volgend seizoen bij Pauwels Sauzen – Vastgoedservice rijdt.

Waar ze zelf hoopt op een goed resultaat, hoopt ze vooral op een feestje in het Nederlandse kamp. ‘Ik heb liever dat Vos wereldkampioen wordt en ik vijfde dan Vos geen wereldkampioen en ik vierde’, zegt Kaptheijns, die die stelling wel wil veranderen voor een podiumplaats. ‘Maar de beste gaan hier wel winnen en Marianne maakt een goede kans. We overheersen dit jaar. Ik ga echt uit van een titel voor het Nederlandse kamp, anders hebben we iets goed fout gedaan.’ (Foto: Screenshot)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws