Like ons!
Van der Poel knalt in regenboogtrui meteen naar winst in Brico Cross Maldegem

Veldrijden

Van der Poel knalt in regenboogtrui meteen naar winst in Brico Cross Maldegem

Mathieu van der Poel heeft als kersverse wereldkampioen veldrijden meteen een cross gewonnen. In Maldegem schreef hij na een mooie strijd in de regen de Brico Cross op zijn naam na een machtige aanval in de zevende ronde.

Na een heel slechte start van Wout van Aert was het David van der Poel die het initiatief nam. Het pak achter hem bleef groot, totdat Michael Vanthourenhout op de pedalen ging staan. Van der Poel kon volgen, Lars van der Haar sloot na een mooie inhaalrace nog aan. David van der Poel, Toon Aerts en Eli Iserbyt moesten een gat laten.

Halfkoers bleef het bij één versnelling van Van der Poel, maar die werd beantwoord. De wereldkampioen zette zich lange tijd in het wiel van Van der Haar en Vanthourenhout. Aerts, Iserbyt en broer Van der Poel waren ook nog steeds niet uitgeschakeld. Dat gold wel voor Van Aert, die meermaals uit de pedalen schoot en constant op achterstand reed.

Survival of the fittest

Met zes vooraan was de groep groot, maar Van der Haar en Vanthourenhout kwamen ondanks vele aanvallen niet echt weg. Van der Poel slaagde daar beter in toen hij in ronde zes voor de tweede keer versnelde. Van der Haar en Vanthourenhout moesten een gat laten, Aerts zat daar nog wat verder achter.

Op het razendsnelle parcours was het uiteindelijk lastig om een grote voorsprong uit te bouwen, en met een knappe tussenversnelling pikte Vanthourenhout weer aan bij Van der Poel. De Belg nam meteen over op kop, maar kon niet voorkomen dat drie rondes voor het einde Van der Haar en Aerts wederom terugkeerden. Een survival of the fittest had in ieder geval Iserbyt en David van der Poel laten afhaken.

Grover profiel helpt Van der Poel

Ook Van der Haar moest passen toen Aerts de kop overnam en door trok. Van der Poel kon goed mee, Vanthourenhout moest even op de tanden bijten. Net op het moment dat Aerts zich sterker voelde, sloeg Van der Poel voor de derde keer toe. Het bleek de beslissing. In het zand knalde hij weg van Aerts, die een flink gat moest laten.

Het bleek de uitkomst van een fietswissel in ronde zes, waarin Van der Poel naar een grover profiel ging in de regen. Hij had meer grip en dat bleek meteen in de bochten. Van der Poel kon zijn gat nu snel uitbouwen en kon zo opnieuw juichen, na zijn zondag veroverde wereldtitel in Bogense. Na een mooie strijd, met valpartijen van Aerts en Van der Haar, was het Vanthourenhout die voor Aerts bleef.

Uitslag Brico Cross Maldegem mannen:

1. Mathieu van der Poel
2. Michael Vanthourenhout +0.15
3. Toon Aerts '' 
4. Lars van der Haar +0.25
5. David van der Poel +0.38
6. Eli Iserbyt ''
7. Michael Boros +1.10
8. Wout van Aert +1.21
9. Tom Meeusen +1.35
10. Felipe Orts +1.46

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven