Cant wint Krawatencross in Lille, Betsema pakt tweede plaats na comeback Veldrijden

Cant wint Krawatencross in Lille, Betsema pakt tweede plaats na comeback

Door Ward Hilhorst 09 februari 2019 | 14:30


Sanne Cant heeft de Krawatencross in Lille gewonnen. Lang voerde de Belgische renster een mooie strijd met haar nicht Loes Sels en Denise Betsema. De beslissende aanval wist zij pas in de laatste ronde te plaatsen. Door deze overwinning kan de winst in de DVV trofee haar niet meer ontgaan. Achter haar klopte Betsema Sels voor de tweede plek.

In het begin was het Inge van der Heijden, kersvers wereldkampioene bij de beloften, die het tempo bepaalde. Tegen het einde van de eerste ronden kreeg zij gezelschap van Nikki Brammeier en Betsema. Wereldkampioene Cant moest een gaatje laten, samen met haar landgenotes Sels en Ellen Van Loy. In de tweede ronde kwamen zij terug en completeerden zo het zestal vooraan.

Daarna namen Cant en Sels het initiatief over. Cant pakte ook nog de vijftien bonificatieseconden in de tweede ronde. Terwijl de twee Vlaamse vrouwen elkaar beurtelings aanvielen, wist Van der Heijden vooraan terug te komen. Als drietal gingen zij de vierde ronde in. In die ronde werden nog constant speldenprikken uitgedeeld, voornamelijk door Sels. Achter de drie reed Betsema op zeven seconden achterstand.

In de laatste ronde wist Betsema zich bij de voorste vrouwen te voegen. Nog altijd was het voornamelijk Sels die het kopwerk deed. Cant zat er constant dichtbij, Van der Heijden en Betsema moesten wat meters toegeven. Met een halve ronde te gaan moest Van der Heijden lossen bij haar oudere collega's. Cant reed met een kilometer te gaan weg bij Sels en Betsema, en wist zo de cross op haar naam te schrijven. (Foto: Screenshot Sporza)

Uitslag Krawatencross Lille vrouwen:

1. Sanne Cant
2. Denise Betsema +0.02
3. Loes Sels +0.03
4. Inge van der Heijden +0.07
5. Nikki Brammeier +0.45
6. Ellen Van Loy + 0.54
7. Katherine Compton +0.55
8. Laura Verdonschot +1.25
9. Annemarie Worst +1.36
10. Alice Maria Arzuffi +1.40


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws