Van der Poel wint Krawatencross en pakt daarmee winst in de DVV-trofee 2019 Veldrijden

Van der Poel wint Krawatencross en pakt daarmee winst in de DVV-trofee 2019

Door Ward Hilhorst 09 februari 2019 | 16:00


Mathieu van der Poel heeft de laatste manche van de DVV-trofee op zijn naam geschreven. Daardoor verstevigde hij zijn positie als leider in dit klassement door zijn voorsprong op Toon Aerts te vergroten. Achter hem won Michael Vanthourenhout de strijd om de tweede plek.

Van der Poel plaatste een aanval in de eerste ronde, en sloeg direct een gat van rond de zes seconden. Joris Nieuwenhuis en Aerts leidden de achtervolging. Van der Poel begon deze laatste manche met een voorsprong van 58 seconden op Aerts, dus het was zaak die hier vandaag niet te verliezen. Na twee ronden had Van der Poel een voorsprong van twaalf seconden op zijn achtervolgers.

De voorsprong van Van der Poel bleef in de ronden daarna beperkt. Vanthourenhout nam de tweede plaats over en reed op ongeveer twintig seconden. Daarachter reed een groepje onder aanvoering van Lars van der Haar. Van der Poel nam veel risico in de bochten, wat hem tot twee keer toe op een valpartij kwam te staan. Hierna leek hij even wat voorzichtiger te rijden, maar zijn voorsprong kwam niet in gevaar.

Achter hem vond er een hergroepering plaats. De strijd om het podium bleef lang spannend. Aerts en Vanthourenhout wisten weer een gat te slaan met de rest van de achtervolgers, die werden aangevoerd door Nieuwenhuis. Uiteindelijk was het Vanthourenhout die de tweede plek wist te pakken. (Foto: Screenshot Sporza)

Uitslag Krawatencross Lille mannen:

1. Mathieu van der Poel
2. Michael Vanthourenhout +0.09
3. Toon Aerts +0.13
4. Lars van der Haar +0.14
5. Laurens Sweeck +0.14
6. David van der Poel +0.16
7. Corné van Kessel + 0.17
8. Joris Nieuwenhuis + 0.17
9. Quinten Hermans +0.31
10. Jim Aernouts +0.36


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws