Cant na zege Superprestige Hoogstraten: 'Het blijft spannend tot het einde' Veldrijden

Cant na zege Superprestige Hoogstraten: 'Het blijft spannend tot het einde'

Door Jorn Schulting 10 februari 2019 | 18:00


Sanne Cant heeft na afloop van haar gewonnen cross in Hoogstraten een slag om de arm gehouden wat betreft het eindklassement. De wereldkampioene veldrijden staat aan de leiding in de Superprestige, maar Annemarie Worst kan er nog overheen.

In een reactie tegen Sporza geeft Cant aan een allesbehalve perfecte koers te hebben gereden: 'Ik kwam niet lekker in mijn pedaal en kende daarom een slechte start. Hierna moest ik vanaf ongeveer positie 25 gaan inhalen.' Cant wist vervolgens het gat met de koplopers te dichten en probeerde meerdere malen weg te rijden. Toch dreigde het na een valpartij wederom fout te gaan. 'Hierna was ik vooral bang voor een mechanisch probleem, maar dat was gelukkig niet zo', aldus de wereldkampioene.

Na haar overwinning in Hoogstraten gaat Cant aan de leiding in het klassement om de Superprestige. De marge op nummer twee Worst is echter maar twee punten, waardoor het volgende week in Middelkerke nog spannend kan worden. 'Door de puntendeling in de Superprestige is het hier spannend tot aan het einde', vervolgt Cant. Zij doelt hiermee op het minimale verschil in het aantal punten dat de rensters krijgen (15 punten voor de 1e, 14 voor de 2e, 13e voor de 3e). (Foto: Screenshot Sporza)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws