Like ons!
Portemonnee Van der Poel flink gespekt na uiterst succesvolle crosswinter

Veldrijden

Portemonnee Van der Poel flink gespekt na uiterst succesvolle crosswinter

Mathieu van der Poel heeft de afgelopen winter op sportief gebied een topprestatie geleverd. Hij won dit seizoen al dertig keer en domineerde het veldrijden. En daar wordt hij ook rijkelijk voor beloond, zocht Wielerkrant uit.

Momenteel heeft Van der Poel al ruim 3,5 ton bij elkaar gefietst en dan hebben we het alleen over zo’n 8500 euro startgeld per wedstrijd en het prijzengeld. Van der Poel start nog in twee crossen, die van Middelkerke en Hulst. Wint hij deze, eindigt hij zijn seizoen op 389.460 euro aan start- en prijzengeld.

Wel kan het hier en daar wat afwijken, aangezien startpremies wat kunnen verschillen en Wielerkrant de cijfers gebaseerd heeft op de vrijgegeven cijfers van organisaties en wielerbonden. Maar als we het voor het gemak naar boven afronden, heeft Van der Poel met zo'n 400.000 bij elkaar gereden euro’s zeker geen beroerde winter gehad. En dan komt daar nog salaris en sponsorgeld bij.

Van der Poel verdient ruim meer dan Van Aert

Ook de verdiensten van Wout van Aert werden bekeken. Hij haalde iets meer dan 250.000 euro op met crossen deze winter. Ruim minder dan Van der Poel dus, maar ook Van Aert zal nog geen honger lijden. (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven