Like ons!
'Pauwels had de pech dat hij figuren als Nys en Van der Poel tegenkwam'

Veldrijden

'Pauwels had de pech dat hij figuren als Nys en Van der Poel tegenkwam'

Maandag maakte Kevin Pauwels plotseling bekend na dit seizoen te stoppen met veldrijden. De 34-jarige renner kende een gebrek aan motivatie nu hij niet zoveel meer wint en bovendien begon ook de tand des tijds aan het lichaam te klagen. In België wordt gesteld dat Pauwels in zijn carrière vooral veel pech had met tegenstanders.

‘Ik heb er altijd in geloofd dat Pauwels ooit wereldkampioen zou worden’, zegt commentator Michel Wuyts bij Sporza. ‘Maar na de komst van Wout van Aert en Mathieu van der Poel werd het wishful thinking. Hij stond er ook een heel seizoen, maar dan kwam hij renners tegen die zich enkel toelegden op kampioenschappen’, verklaart Wuyts waarom die regenboogtrui er nooit is gekomen. ‘Pauwels had de pech dat hij figuren tegenkwam als Sven Nys en Van der Poel.’

En dus kwam het stoppen toch niet als een verrassing. ‘Hij kon niet leven met het feit dat hij niet meer kon meedoen voor de grote prijzen. Knokken voor een twaalfde plek kon hij moeilijk’, weet Erwin Vervecken bij Het Nieuwsblad. ‘Hij voelt dat de jongere renners beter worden terwijl hij het steeds moeilijker krijgt’, zegt Paul Herygers.

'Pauwels was te braaf'

Toch is er vooral veel respect voor Pauwels. ‘Al die toppers hebben ervoor gezorgd dat Kevins carrière net iets minder kleur heeft. En toch heeft hij een geweldig palmares bij elkaar gereden’, zegt Herygers lovend. En ook staat Pauwels gelijk aan een goedaardige, stille man, die daar ook zijn populariteit aan te danken heeft. ‘Hij bleef altijd de Kevin. Hij was één van de braafsten van het peloton. Te braaf zelfs. Geef zijn kwaliteit aan een lepere coureur en die pakt nog meer overwinningen.’ (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven