Betsema wint in Middelkerke en verovert zo podiumplaats in Superprestige Veldrijden

Betsema wint in Middelkerke en verovert zo podiumplaats in Superprestige

Door Ward Hilhorst 16 februari 2019 | 14:27


De Noordzeecross in Middelkerke is dit jaar gewonnen door Denise Betsema. De Nederlandse was oppermachtig, en wist Ceylin del Carmen Alvarado en Loes Sels van zich af te houden, die de tweede en derde plek innamen. Hierdoor heeft Betsema zich verzekerd van de derde plaats in het eindklassement van de Superprestige. Dat eindklassement werd door Sanne Cant gewonnen, die niet meer bedreigd kon worden.

Vooraf waren er nog twee kanshebbers voor de eindzege in de Superprestige. Cant, de leidster in het klassement, had twee punten voorsprong op de Nederlandse Annemarie Worst. Gevraagd naar haar kansen antwoordde Worst voorafgaand aan de wedstrijd dat het, nu het zo modderig was, mogelijk zou zijn. De opdracht was duidelijk: Drie plekken boven Cant eindigen. Ook voor het podium was het nog spannend. Plek drie, vier en vijf werden na de eerste zeven manches ingenomen door Alice Maria Arzuffi, Betsema en Alvarado.

Het was Inge van der Heijden die het tempo bepaalde in het begin van cross. Daarachter reed een groepje van vijf dames, die een gaatje hadden op het grote pak. Het was van korte duur. Na een halve ronde was het Cant die demarreerde om haar leiderspositie te verdedigen. De achtervolging werd geleid door Betsema, samen met Alvarado. Worst moest een twintigtal seconden toegeven. Na een ronde bestond de kopgroep uit drie vrouwen: Cant, Betsema en Alvarado.

In de tweede ronde was de strijd voor het eindklassement eigenlijk al gestreden. Worst, met een bloedende rechterkuit, reed toen al op een onoverbrugbare achterstand. Vooraan was het Betsema die wegreed bij haar concurrentes, gevolgd door Alvarado. Dit leverde ze een gat van acht seconden met Cant op. Dit was niet genoeg voor Betsema, die hard doortrok. Alvarado weerde zich kranig, maar kraakte in de derde ronde toch. Bij het ingaan van de vierde ronde had Betsema een gat van 18 seconden op Alvarado en 27 seconden op Cant.

De vierde ronde bracht Betsema niet in gevaar. Het gat op Alvarado groeide naar 35 seconden. Cant volgde op iets meer dan een minuut, waar ze gezelschap kreeg van haar nicht Sels. Het werd een ereronde voor Betsema, die zo haar podiumplek in het eindklassement veroverde. Uiteindelijk wist Sels de derde plek te veroveren.

Uitslag Noordzeecross Middelkerke vrouwen

1. Denise Betsema
2. Ceylin del Carmen Alvarado +0.45
3. Loes Sels +1.09
4. Sanne Cant +1.16
5. Laura Verdonschot +1.51
6. Eva Lechner +2.04
7. Yara Kastelijn +2.49
8. Annemarie Worst +3.06
9. Inge van der Heijden +3.28
10. Joyce Vanderbeken +3.38

(Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws