Like ons!
Van der Poel evenaart record: acht uit acht Superprestigemanches voor hem

Veldrijden

Van der Poel evenaart record: acht uit acht Superprestigemanches voor hem

Mathieu van der Poel heeft ook de laatste Superprestigemanche in Middelkerke kunnen winnen. Door alle acht de manches van dit seizoen te winnen heeft hij het record van Nys weten te evenaren. Vanzelfsprekend is ook het eindklassement in de Superprestige voor hem. Achter hem pakten Michael Vanthourenhout en Toon Aerts de tweede en derde plek.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het eigenlijk al niet meer spannend voor het eindklassement van de Superprestige. De vraag was meer of Van der Poel Sven Nys zou kunnen evenaren door alle acht de manches te winnen. Van der Poel wist niet direct weg te rijden, hij had wat moeite op de stroken met mul zand, en moest de achtervolging op een groepje van zeven mannen inzetten.

In de eerste anderhalve ronde wist niemand een gat te slaan. Quinten Hermans voerde het uitzonderlijk grote peloton aan. Vanthourenhout wist uiteindelijk als eerste een gaatje te slaan, door een manoeuvre vanuit de materiaalzone. Het duurde niet lang, Van der Poel kwam terug en ging erop en erover. Zo plaatste hij zijn eerste echte aanval van de dag, in de derde van de acht ronden.

In de achtervolging bleef het dicht bij elkaar. Opvallend was dat Aerts, officieus gezien de enige concurrent van Van der Poel voor het eindklassement, zich niet kon bemoeien met de achtervolging. Hij wist zich wel bij het achtervolgende groepje te voegen, toen de vogel Van der Poel reeds was gevlogen. Hij reed samen met Hermans en Vanthourenhout op twintig seconden voor de tweede plek. Bij dit groepje wist ook Lars van der Haar zich te voegen.

Van der Poel reed vanaf dat moment ererondes. Achter hem was de spanning om te snijden. Vanthourenhout werd in eerste instantie onder druk gezet door de drie renners van Telenet-Fidea Lions. Toch was hij het zelf die een gat wist te slaan met de anderen in zijn groep. De strijd om het podium ging nu dus tussen drie ploeggenoten. Deze strijd wist Aerts in zijn voordeel te beslissen.

Uitslag Noordzeecross Middelkerke mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Michael Vanthourenhout
3. Toon Aerts
4. Lars van der Haar
5. Quinten Hermans
6. Kevin Pauwels
7. Gianni Vermeersch
8. Joris Nieuwenhuis
9. Jens Adams
10. Tom Pidcock

(Foto: Screenshot Sporza)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven