Like ons!
Van der Poel sluit crossseizoen af met 32 uit 34 na solo-zege in Hulst

Veldrijden

Van der Poel sluit crossseizoen af met 32 uit 34 na solo-zege in Hulst

Mathieu van der Poel heeft zijn cross-seizoen in stijl geëindigd. In de Brico Cross in Hulst stond er wederom geen maat op de Nederlander, die alleen Tom Pidcock even bij zich hield. Na vijf rondes reed hij vervolgens solo naar seizoenszege 32; een evenaring van zijn record van vorig seizoen.

Pidcock was de man met de snelste start, Toon Aerts reageerde op de Brit. Van der Poel hield zich wat afzijdig in vijfde positie. Terwijl de Nederlander in ronde één wat opschoof naar voren, zorgde het tempo van Pidcock voor gaten achter de voorste drie. In de tweede ronde pakte Van der Poel het wiel van Pidcock, terwijl Aerts langzaam moest afhaken.

Bij het ingaan van de derde ronde nam Van der Poel de kop over, Pidcock weerde zich kranig. De jonge beloften-wereldkampioen kwam geen moment meer uit het wiel, al moest hij steeds vaker een gaatje laten. Van der Poel leek op zijn gemak, omdat hij ook leek te weten dat hij de sterkste was. Het gat naar de rest van het veld was bovendien flink.

In ronde vijf vond Van der Poel het echter welletjes. Hij reed weg bij Pidcock, die iedere ronde het gaatje iets groter zag worden. Bovendien was de Brit niet meer zeker van plek twee, na een knappe inhaalrace van Lars van der Haar. De landgenoot van Van der Poel reed zelfs weg bij Pidcock, waardoor het podium twee rondes voor het einde al vast leek te staan. Dat bleek ook, waardoor Van der Poel freewheelend zijn crossseizoen beëindigde. 

Uitslag Brico Cross Hulst mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Lars van der Haar
3. Tom Pidcock
4. Toon Aerts
5. Eli Iserbyt
6. Kevin Pauwels
7. Tom Meeusen
8. Joris Nieuwenhuis
9. Jim Aernouts 
10. Laurens Sweeck

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven