Like ons!
Aerts wint Soudal Classic Leuven in sprint tegen Meeusen; Van der Haar derde

Veldrijden

Aerts wint Soudal Classic Leuven in sprint tegen Meeusen; Van der Haar derde

Toon Aerts heeft de Soudal Classic in Leuven gewonnen. De Belg klopte na een amusante cross Tom Meeusen in de sprint. In de finale was Meeusen ontsnapt, maar Aerts kwam terug en was net iets sterker. Lars van der Haar werd derde.

De start zorgde nog niet meteen voor grote verschillen. Een omvangrijke groep reed in het begin rond, maar Vanthourenhout besloot daar al snel anders over. Oud-winnaar Corné van Kessel had mechanische pech en kwam daardoor op achterstand. In de achtervolging probeerden de renners van Telenet en van Pauwels Sauzen het gat klein te houden.

Aerts was sterk in de achtervolging en nam Sweeck en Van der Haar mee naar Vanthourenhout. Dit kwartet reed lange tijd min of meer wiel aan wiel rond, zonder dat de achtervolgers nou heel ver achter lagen. Daardoor konden Meeusen en Jim Aernouts terugkomen.

Door een kettingprobleem haakte Sweeck af. De twee aangesloten renners gingen als koplopers de laatste ronde in, omdat Vanthourenhout, Aerts en Van der Haar even naar elkaar keken. Vanthourenhout reed het gaatje dicht, met de Telenet-mannen in het wiel. Meeusen demarreerde nog eens en Aerts reed naar hem toe en ging naar de kop. Aerts sprintte vanaf kop, maar Meeusen kwam er niet meer overheen. (Foto: Joren Ooms)

Uitslag Soudal Classic Leuven Mannen

1. Toon Aerts
2. Tom Meeusen
3. Lars van der Haar
4. Michael Vanthourenhout
5. Jim Aernouts
6. Felipe Orts
7. Tim Merlier
8. Vincent Baestaens
9. Michael Boros
10. Corné van Kessel

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven