[Update] Van der Breggen en Langvad winnen Cape Epic ruim: half uur voorsprong Veldrijden

[Update] Van der Breggen en Langvad winnen Cape Epic ruim: half uur voorsprong

Door Ward Hilhorst 24 maart 2019 | 11:07


Anna van der Breggen en Annika Langvad zijn geweldig bezig in de achtdaagse mountainbike duo-wedstrijd Cape Epic in Zuid-Afrika. Van der Breggen, die haar debuut maakt in de epische race, leidt met haar ervaren ploegmaat van Boels Dolmans royaal in het klassement na vijf dagen.

Na de proloog op zondag (20 kilometer) en eerste etappe van 111 kilometer was al duidelijk dat Van der Breggen en Langvad er met kop en schouders bovenuit staken. Na twee dagen had het duo reeds 7.50 minuten voorsprong op het Zwitsers-Poolse duo Ariane Lüthi en Maja Wloszczowska. 

Die voorsprong werd alleen maar verder uitgediept in de tweede en derde etappe op dinsdag en woensdag. Iedere dag weer waren Van der Breggen en Langvad het snelste bij de meet. Nummers twee Candice Lill en Adelheid Morath gaven na vier dagen al dik 23 minuten toe. De duo-race was dan ook niet heel spannend meer.

Van der Breggen en Langvad met klein half uur voorsprong

Zaak voor de twee leiders, die goed samenwerkten en het werk goed verdeelden, om gas te blijven geven. En zo geschiedde: Op de vijfde dag was het duo in etappe vier weer het snelst in een tijdrit van 43 kilometer over een technisch parcours. De voorsprong op het tweede duo staat inmiddels op dik 26 minuten. Op vrijdag, zaterdag en zondag volgen nog etappes 5, 6 en 7. 

Update - 24 maart 2019 (10.45 uur): Van der Breggen en Langvad ruimschoots de besten

In de vijfde etappe, die op vrijdag verreden werd, verloren de koploopsters nog wat tijd. Lill en Morath snoepten in deze etappe vier minuten van de voorsprong af. Dat verlies maakte het Nederlands-Deense duo in etappe zes echter ruim goed, met tien minuten voorsprong kwamen zij binnen, waardoor het totale verschil op ruim een half uur uitkwam.

Die voorsprong kwam in de zevende en laatste etappe niet meer in gevaar. Vanaf het begin van de etappe pakten de twee klassementsleidsters de koppositie, om deze niet meer los te laten. Uiteindelijk wonnen zij ook deze etappe met een kleine voorsprong van zeventien seconden. Na zeven etappes en een proloog zorgt dat voor het enorme verschil van 30.22.

Bekijk hier alle uitslagen en klassementen. (foto: Twitter Boels-Dolmans)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws