Like ons!
Zorgen om crosswinter Van Aert: 'Cross lijkt kleinste puzzelstukje te worden'

Veldrijden

Zorgen om crosswinter Van Aert: 'Cross lijkt kleinste puzzelstukje te worden'

Nu Wout van Aert naast een klassieke campagne ook nog aan een grote ronde zal starten, stelt men in België vragen. Niet over of het wel goed zal gaan, maar vooral wat voor invloed deze ontwikkeling zal hebben op de veldritcapaciteiten van Van Aert.

‘Misschien zal de Tour impact hebben op zijn crosswinter’, zegt José De Cauwer, die voorstander is van Van Aert in de Ronde van Frankrijk. ‘Misschien slaat hij de Wereldbekers in de VS over. So what? Dan wint hij het Wereldbekerklassement niet, maar wat stelt dat voor in vergelijking met het palmares dat Van Aert en Mathieu van der Poel nu al hebben?’, aldus De Cauwer.

Van Aert noemde het rijden van de Tour de France overigens een ‘grote plus’, omdat hij zich zo rustig kan voorbereiden op de winter. Maar dat is het probleem niet, vindt Johan Museeuw bij Het Nieuwsblad. ’Ik vraag me af wat het effect zal zijn op zijn crosswinter. Want van een grote ronde moet het lichaam herstellen. Het is een puzzel die ze moeten leggen. Cross lijkt stilaan wel het kleinste puzzelstukje te worden.’ (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven