Van der Poel: 'Heel erg jammer als Van Aert streep door crossseizoen moet zetten' Veldrijden

Van der Poel: 'Heel erg jammer als Van Aert streep door crossseizoen moet zetten'

Door Bram van der Ploeg 01 augustus 2019 | 10:30


Mathieu van der Poel hoopt dat Wout van Aert snel herstelt van zijn dijbeenblessure. De Belg viel uit in de Tour de France en moet waarschijnlijk nog enkele maanden herstellen. Daarmee komt het crossseizoen misschien wel in gevaar.

'Die val wens je natuurlijk niemand toe. Als hij het hele crossseizoen niet in actie komt, dan is dat ook voor mij heel jammer', zo vertelt Van der Poel bij Sporza. 'Nee, het is niet zo dat we altijd contact hebben. Maar ik lees de berichten mee en het is blijkbaar toch vrij ernstig. Als hij een streep door het hele crossseizoen moet zetten, dan zou ik dat zelf heel erg jammer vinden.'

Wat rest zijn de prestaties van Van Aert in de Tour, voordat hij in de tijdrit zo hard viel. De renner van Team Jumbo-Visma won een rit en was er nog eenmaal dichtbij. Hij maakte tevens indruk in de sprinttrein van Dylan Groenewegen en de ploegentijdrit. 'Ik ben niet geschrokken van zijn prestaties. Ik wist dat hij heel goed bezig was, maar een rit winnen in de Tour is het hoogste niveau. Dat was knap', aldus Van der Poel. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws