Like ons!
Van der Poel inderdaad niet op lijst WK mountainbike: 'Vader hoort bij wereldtop'

Veldrijden

Van der Poel inderdaad niet op lijst WK mountainbike: 'Vader hoort bij wereldtop'

De Nederlandse mountainbikers moeten het op het WK in Mont-Saint-Anne in Canada doen zonder Mathieu van der Poel. De Nederlander gaf al aan dat hij het toernooi zou skippen ten faveure van het WK op de weg in Yorkshire. Dat staat nu ook zwart op wit op papier.

Bondscoach Gerben de Knegt moet van 28 augustus tot en met 1 september mikken op andere krachten. Bij de mannen staat nu alleen Nederlands kampioen Milan Vader aan de start. De vrouwen rekenen op Anne Tauber, Anne Terpstra en Sophie von Berswordt. 'Zelfs zonder Mathieu van der Poel in de selectie hebben we een bijzonder sterke selectie', stelt De Knegt.

'Met de beide Anne’s hebben we podiumkandidaten en wellicht zelfs meer', vervolgt hij ambitieus. 'Met Milan Vader bij de elite-mannen hebben we de nummer drie van het recente EK die nog steeds in zeer goede vorm verkeert, gezien zijn zesde plaats tijdens de Wereldbeker in Val di Sole, Italië. Milan is nog jong, maar laat dit jaar zien dat hij bij de wereldtop hoort. Erg knap op zijn leeftijd.' (foto: Proshots)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven