Mountainbikecoach: 'Zullen altijd zeggen: "Ja, maar Van der Poel was er niet bij"' Veldrijden

Mountainbikecoach: 'Zullen altijd zeggen: "Ja, maar Van der Poel was er niet bij"'

Door Bram van der Ploeg 13 augustus 2019 | 13:53


Filip Meirhaeghe is onder de indruk geraakt van Mathieu van der Poel in de laatste maanden. De Nederlander maakte ongelofelijk snel stappen op de mountainbike en won de laatste twee wereldbekerwedstrijden. Dat is ook de Belgische bondscoach opgevallen.

De Belg ziet dat wereldkampioen Nino Schurter er eindelijk een geduchte concurrent bij heeft gekregen. 'Hij heeft hem een paar keer geklopt in de Wereldbeker, maar het is misschien wat kort door de bocht om te zeggen dat Mathieu beter is. Schurter is meer een pure moutainbiker dan Van der Poel, die ongelooflijk allround is. Schurter zou op de weg bijvoorbeeld totaal niet uit de verf komen', zo vertelt hij aan Sporza.

'Op de technische stukken kunnen ze elkaar geen pijn doen, maar als het op pure power aankomt, schat ik Mathieu momenteel iets hoger in. Op de echt steile klimmen is Schurter dan weer in het voordeel. Maar het ligt dicht bij elkaar', zo vervolgt hij. Dat Van der Poel nu naar de weg gaat voor het WK in Yorkshire, vindt Meirhaeghe ergens wel jammer. 'De anderen zullen opgelucht ademhalen. Anderzijds, gelijk wie nu wereldkampioen wordt, ze zullen altijd zeggen: "Ja, maar Van der Poel was er niet bij".' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws