Aerts gaat Van der Poel nog niet achterna: 'Focus op de weg bij zes uit zes' Veldrijden

Aerts gaat Van der Poel nog niet achterna: 'Focus op de weg bij zes uit zes'

Door Ward Hilhorst 01 september 2019 | 09:24


De twee absolute toppers in het veldrijden, Mathieu van der Poel en Wout van Aert, hebben in dit seizoen wel gemerkt dat ze ook op de weg om de zegens kunnen strijden. Zodoende hebben beide heren minder plaats in hun agenda voor het crossseizoen. Dat zou in principe ruimte geven aan hun naaste achtervolger Toon Aerts, die bij de ploegpresentatie zijn zegje doet.

Het seizoen zal er voor Aerts niet wezenlijk anders uit zien nu Van Aert en Van der Poel wat meer afwezig zullen zijn. 'Voor mij verandert er in principe niets, want ik ga altijd toch voluit. Voor de klassementen zal het wel echt een voordeel voor mij zijn. Daarom ben ik ook van plan daar vol op in te zetten.'

Zelf zit de Belg van Telenet-Baloise Lions nog niet per se te wachten op een overstap naar het wegwielrennen. 'Voor een crosser zijn er zes doelen in het seizoen, drie klassementen en drie kampioenschappen (Superprestige, Wereldbeker en DVV-trofee, en het WK, EK en nationaal kampioenschap, red.). Als ik ze ooit alle zes in een seizoen weet te winnen, zou ik wel meer focus op de weg gaan leggen. Tot die tijd blijf ik zeker crosser.' (Foto: Joren Ooms/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws