Van der Poel en Van Aert niet gemist, maar: 'Van Mathieu winnen wordt moeilijker' Veldrijden

Van der Poel en Van Aert niet gemist, maar: 'Van Mathieu winnen wordt moeilijker'

Door Marijn van den Berge 16 September 2019 15:09


Wout van Aert ontbreekt grotendeels vanwege een blessure en Mathieu van der Poel slaat een groot deel van het veldritseizoen over. Is dat een aderlating of juist een zegen voor het veldrijden? Volgens insiders gaat het wel meevallen met het gemis.

‘Eigenlijk ben ik er niet rouwig om’, zegt oud-veldrijder en parcoursbouwer Erwin Vervecken. Als Mathieu rijdt, vertrekt hij in de eerste ronde. De spanning was een beetje weg de laatste jaren. Dit biedt andere renners een kans.’ Een renner zoals Lars van der Haar. ‘Ik denk dat er meer crossen in de laatste ronde beslist gaan worden’, zegt hij tegen de NOS.

Ook Toon Aerts, vaak derde achter de twee buitengewone talenten, zal Van der Poel en Van Aert niet meteen missen. ‘We hebben ze niet per se nodig om een mooie wedstrijd te krijgen. De laatste twee crossen van vorig jaar waren spannend en van een hoog niveau.’ In die crossen ontbrak het duo. Voor Aerts verandert hun afwezigheid echter ook veel. ‘Ik kan nu niet meer volgen. Dat vraagt om een andere manier van koersen.’

En wat als Van der Poel wél meedoet? ‘Winnen van Van der Poel wordt hoe dan ook moeilijker’, beseft Aerts. ‘Wij zijn technisch minder begaafd en rijden veertig crossen. Van der Poel is sterker geworden en rijdt minder. Als hij meedoet is hij nog frisser ook’, aldus de Belgisch kampioen. (Foto: Jorens Ooms / In de Leiderstrui)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!