Het veld lonkt: 'Van der Poel wisselt van fiets zoals een ander van ondergoed' Veldrijden

Het veld lonkt: 'Van der Poel wisselt van fiets zoals een ander van ondergoed'

Door Marijn van den Berge 09 oktober 2019 | 19:22


Paul Herygers, oud-wereldkampioen in het veldrijden, kijkt uit naar de terugkeer van Mathieu van der Poel en Wout van Aert in het veldrijden. Op de laatste is het nog lang wachten, maar Van der Poel keert eind oktober terug. Herygers denkt dat de Nederlander meteen weer favoriet is.

‘Voor heel even vind ik dit wel een goede zaak’, antwoordt Herygers op de vraag van Cycling.be of de afwezigheid van de grote twee een voordeel is voor het veldrijden. ‘Laat de renners die nu mooi weer maken maar ten volle genieten van hun roem. Anderzijds is een overwinning altijd veel mooier als Wout en Mathieu ook aan de start staan.’

Voor ‘Mathieu’ is dat op 22 oktober in de Nacht van Woerden. ‘Of hij dan alweer favoriet is? Wees daar maar zeker van’, zegt Herygers. ‘Racefiets, crossfiets of mountainbike: Mathieu wisselt van fiets zoals een ander van ondergoed. Kijk maar naar zijn voorjaar. Een paar dagen na zijn winst in de Vestingcross, wint hij een massasprint in de Ronde van Antalya’, herinnert Herygers zich. (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)

Abonneer je nu op Cycling.be of koop het laatste magazine in de winkel!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws