Nys zet twijfels bij veldrentree Van der Poel: 'Signaaltjes van kwetsbaarheid' Veldrijden

Nys zet twijfels bij veldrentree Van der Poel: 'Signaaltjes van kwetsbaarheid'

Door Marijn van den Berge 19 oktober 2019 | 10:01


Oud-veldrijder Sven Nys heeft zijn twijfels over de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veldrijden, die gepland staat voor 22 oktober in de Nacht van Woerden. De verwachting is dat de winstkansen van de andere crossers dan flink gaan slinken, maar Nys ziet zeker nog kansen, ook voor zijn renners van Telenet-Baloise Lions.

‘Met een Mathieu in normale doen: ja’, is het antwoord van Nys als Het Laatste Nieuws hem vraagt of de heerschappij van Eli Iserbyt, van Pauwels Sauzen-Bingoal, voorbij is als Van der Poel terugkeert in de cross. ‘Vraag is welke impact dat zware, beladen seizoen heeft nagelaten.’ Van der Poel reed een lang wegprogramma en stapte deze zomer op de mountainbike.

‘Ook hij heeft zijn grenzen’, weet Nys. ‘Hoe schaars ook, af en toe zijn er signaaltjes van kwetsbaarheid. Als de druk wat hoger ligt, vooral. De Koppenberg vooral en het WK in Bogense. Daar maakt hij het verschil op een strook van 20 meter, de schuine zijde, maar was in de rest van de wedstrijd niet onaantastbaar’, aldus Nys. Van der Poel werd desondanks wereldkampioen veldrijden. (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws