Tip Iserbyt over internationalisering veldrijden: 'Waarom niet als Formule 1?' Veldrijden

Tip Iserbyt over internationalisering veldrijden: 'Waarom niet als Formule 1?'

Door Marijn van den Berge 19 oktober 2019 | 11:15


Eli Iserbyt domineert momenteel het veldrijden, maar vindt dat de sport wel een meer internationaal karakter mag krijgen. De cyclocross is eigenlijk altijd een Belgisch en soms Nederlands feestje geweest, maar hikt al jaren tegen het probleem aan dat het niet internationaal genoeg is en dus te weinig status heeft. Het 21-jarige talent heeft wel een idee om dat te bereiken.

‘Ik zie dat er flink geïnvesteerd wordt in de vrouwencross en daar is wel een internationaal deelnemersveld’, merkt Iserbyt op in Het Nieuwsblad. ‘Als je ook bij de mannen internationaler wil gaan, moet je ook daar meer geld in pompen. Geef geld aan ons, maar ook aan wegrenners en mountainbikers als Nino Schurter. Dan komt het wel goed hoor. Als je ons vergelijkt met wegrenners, stelt ons loon en prijzengeld niks voor’, aldus Iserbyt.

Geld dus, maar dan stuiten de wegrenners op het volgende probleem: als ze niet vaak deelnemen starten achteraan. ‘Dan komt bijvoorbeeld Peter Sagan nooit in beeld. Dus moeten ze wat doen aan UCI-punten. Die ranking bepaalt nu je startpositie. Waarom bijvoorbeeld niks doen zoals in de Formule 1? Een snelle ronde laten rijden en zo de startorde bepalen. Eén cross per weekend; zaterdag kwalificaties en zondag de wedstrijd. Het is maar een idee.’ (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws