'Matje moet verder kijken' en snijden in crossseizoen: 'Dat is niet realistisch' Veldrijden

'Matje moet verder kijken' en snijden in crossseizoen: 'Dat is niet realistisch'

Door Marijn van den Berge 21 oktober 2019 | 08:54


Het doel was altijd om op 22 oktober in de Nacht van Woerden terug te keren in het veldrijden, maar na een slopend seizoen moest er toch aan de agenda van Mathieu van der Poel gesleuteld worden. Verstandig, meent vader Adrie van der Poel, die zijn zoon op 3 november in Ruddervoorde weer ziet crossen.

‘Hij is pas een week aan het trainen. Om dan, zonder competitieritme, meteen de Koppenberg te bestormen is niet realistisch’, zegt Adrie van der Poel in Het Laatste Nieuws. De Koppenbergcross wordt op 1 november verreden en had dus ook een mooie rentree voor Mathieu kunnen zijn. ‘Het had gekund. Waar je precies start maakt op zich niet zoveel uit. Het is en blijft een uur vol gaan. Maar het is altijd fijner om te herbeginnen op een ronde die écht op zijn lijf geschreven is.’

Van der Poel kende vorig jaar een totale off-day op de Koppenberg en heeft vaker problemen met de heuvel gehad. Maar crossen schrappen doet hij vooral om rust te pakken. ‘Matje moet verder kijken dan het crossseizoen’, weet Adrie. ‘Er wacht hem een belangrijk en zwaar 2020.’ Van der Poel heeft onder meer de voorjaarsklassiekers en de Olympische Spelen op de mountainbike als doelen. ‘Hij heeft een prima balans tussen drie disciplines gevonden. Om die te behouden is het logisch dat er soms iets sneuvelt.’ (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws