Van der Poel rekent zich niet rijk: 'Vermoed dat Koppenberg in hun benen zat' Veldrijden

Van der Poel rekent zich niet rijk: 'Vermoed dat Koppenberg in hun benen zat'

Door Bram van der Ploeg 08 november 2019 | 16:44


Mathieu van der Poel verwacht zondag bij het EK veldrijden meer tegenstand van zijn concurrenten. De Nederlander keerde afgelopen weekend in Ruddervoorde terug in het veld met winst, maar hij rekent zich nog niet rijk voor mogelijk zijn derde Europese titel op rij.

Het EK in het Italiaanse Silvelle is volgens Van der Poel pas echt een test. 'Voor Ruddervoorde had ik verteld Eli Iserbyt en Tom Pidcock te verwachten. Geen van beide stond op het podium voorbije zondag. Maar ik vermoed dat de Koppenberg nog in hun benen zat, dus verwacht ik hen in Silvelle. Zij toonden al de goede vorm en houden van een harde wedstrijd', aldus Van der Poel bij de Veldritkrant.

De wereldkampioen veldrijden noemt ook Toon Aerts en Laurens Sweeck als concurrenten. Voor informatie over het parcours rekent hij als het even nodig is op vader Adrie van der Poel, die in 1997 en 1998 al in Silvelle reed. 'We praten niet veel over het verleden, maar als hij me iets belangrijk kan vertellen over het parcours voor zondag zal hij dat uiteraard doen.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws