Belgische speerpunten blikken vooruit op EK veldrijden: 'Zwaar en veel lopen' Veldrijden

Belgische speerpunten blikken vooruit op EK veldrijden: 'Zwaar en veel lopen'

Door Tom van der Salm 09 november 2019 | 13:00


De grote uitdagers voor Mathieu van der Poel morgen komen waarschijnlijk uit het Belgische kamp. Bondscoach Sven Vanthourenhout gaf al aan over een sterk collectief te beschikken, en schoof Eli Iserbyt naar voren. De kleine Belg is echter niet zo te spreken over het parcours, terwijl Toon Aerts wel geniet in Italië. 

Iserbyt geeft aan dat het parcours al aardig kapot gereden is. Tegenover Wielerflits zegt hij: 'Tegen de tijd dat wij beginnen, is het parcours helemaal om zeep. Als het gaat opdrogen, wordt het meer een loopwedstrijd dan een fietscross. Een b-cross in België is mooier.' Voordat de profs morgen aan zet zijn, worden er ook nog allerlei andere wedstrijden gereden op het parcours in Silvelle, wat de gesteldheid van de ondergrond ook niet gaat verbeteren.

Toon Aerts, de regerend Belgisch kampioen, amuseert zich beter in het Italiaanse zonnetje, laat hij blijken voor de camera van het Belgian Cycling Team. 'Maar het is geen vakantie-uitje. Het is echt een hele zware, natte omloop met veel slijk. Het gaat niet om techniek, maar het is een hele mooie cross voor een EK. Ik kan geen winnaar voorspellen.' (foto: Joren Ooms/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws