Pidcock: 'Denk niet dat ik Van der Poel kan kloppen, maar podium WK mogelijk' Veldrijden

Pidcock: 'Denk niet dat ik Van der Poel kan kloppen, maar podium WK mogelijk'

Door Bram van der Ploeg 14 november 2019 | 15:56


Tom Pidcock heeft zijn pijlen gericht op het WK veldrijden in Zwitserland. De 20-jarige Brit hoopt in het eerste weekend van februari voor een podiumplaats te strijden bij de elite.

'Het WK veldrijden is het grootste doel voor mij dit seizoen. Ik wil daar het podium halen. Ik denk niet dat ik Van der Poel kan kloppen dit jaar, maar het podium is mogelijk', aldus Pidcock bij Velonews. De jonge Engelsman maakte dit seizoen al indruk met een tweede plaats in de Koppenbergcross bij de elite.

Na het WK veldrijden wil Pidcock de Cape Epic mountainbikerace rijden in Zuid-Afrika, als voorbereiding op het wegseizoen. Ook de Tour de Yorkshire, Tour of Britain en het nationale kampioenschap op de weg zijn grote doelen in eigen land. 'Dat is alles wat ik tot dusverre heb besloten. Ik wil naast de weg en de cross wat MTB en gravelraces rijden. Van der Poel en Van Aert zijn daarin zeker rolmodellen. Zij geven het vertrouwen dat het mogelijk is om op het hoogste niveau te presteren op de weg en in de cross.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws