Cant slaat terug: 'De kritiek is er soms zwaar over. Echt onrespectvol soms' Veldrijden

Cant slaat terug: 'De kritiek is er soms zwaar over. Echt onrespectvol soms'

Door Bram van der Ploeg 15 november 2019 | 10:00


Sanne Cant heeft in een interview met Het Laatste Nieuws voor het eerst gereageerd op alle kritiek richting haar persoon. De wereldkampioene veldrijden bij de vrouwen vindt het niet terecht dat ze na een slechte seizoensstart flink wordt bekritiseerd. 

Cant won dit jaar nog niet en kwam vooral in het nieuws door een valpartij en resultaten in de middenmoot. Ze werd wel tweede in Gieten en Ruddervoorde en derde in Boom, maar de resultaten zullen haar als nummer één van de UCI-ranking niet bevallen. 'Ik heb geen verklaring. Ik heb echt geen idee', zo klinkt het. Maar ook: 'Ik wil positief blijven en ga ervan uit dat het straks opnieuw kantelt. Ik geloof dat het allemaal wel zal lukken.'

Wie niet wint, krijgt vooral in België de spotlights op zich gericht. En daar ergert Cant zich flink aan. 'De kritiek is er soms zwaar over. Echt onrespectvol soms. Ik heb ook bepaalde verwachtingen als ik aan de start kom, ik vind het ook niet leuk als het niet lukt, maar de kritiek is te hard en raakt me. Ik ben ook maar iemand die zijn werk doet en die zijn best doet. Maar als ik sommige dingen hoor... Ik heb het gehad met de commentaar', aldus Cant. (foto: Joren Ooms/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws