Bronzen Van der Haar beet zich in veldrit als Jack Russell vast in kopduo Veldrijden

Bronzen Van der Haar beet zich in veldrit als Jack Russell vast in kopduo

Door Gerrit van Loon 16 november 2019 | 17:46


Lars van der Haar werd in de WK veldrit in het Tsjechische Tabor derde. Zijn laatste winst in een wereldbekerwedstrijd was in januari 2017. Tijdens de spectaculaire veldrit reed de Woudenberger lang in de kopgroep.

De Jack Russell (zoals zijn bijnaam luidt) beet zich vast in de later wegrijdende Mathieu van der Poel en Eli Iserbyt. Van der Haar miste de aansluiting bij het ingaan van de laatste ronde. In 2013 wist Van der Haar de cross in Tabor te winnen.

Eind oktober won Van der Haar nog De Nacht van Woerden. Hij hoopte dat dat een keerpunt zou zijn in het veldritseizoen voor hem. Tot dan wilde het nog niet heel erg vlotten. Hij reed wat podia bij elkaar, maar stond nog niet op de hoogste trede. In Woerden hervond Van der Haar zichzelf.

Tegen RTV Utrecht zei hij toen: ‘Dit is altijd mooi. Het gaat de laatste tijd weer een beetje beter en ik hoop die lijn door te kunnen trekken. Als ik hier kan winnen is het altijd goed voor mijn motivatie en moraal’. In Tsjechië zat dat laatste wel goed, maar tegen VdP en Iserbyt is Van der Haar nog niet opgewassen. (Foto: In de Leiderstrui | Joren Ooms).

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws