[Update] De vrede tussen Iserbyt en Vanthourenhout is getekend Veldrijden

[Update] De vrede tussen Iserbyt en Vanthourenhout is getekend

Door Bram de Leuw 01 december 2019 | 08:32


Michael Vanthourenhout was na afloop van de cross in Kortrijk niet blij met de actie van zijn ploeggenoot Eli Iserbyt, die het gat dicht reed op zijn ploeggenoot van  Pauwels Sauzen-Bingoalkamp. Op de vraag waarom hij het gat had dichtgereden, reageerde Iserbyt: 'Logisch, ik ben leider in de DVV-Trofee', laat hij weten aan HLN.BE.

Met nog drie ronden te gaan was Vanthourenhout de enige die Mathieu van der Poel een beetje kon volgen. De Belg lag tweede achter de Nederlander, maar het gat dat hij had werd dicht gereden door nota bene zijn ploeggenoot. Vanthourenhout liet met flink wat armgebaren weten dat hij daar niet van gediend was. Iserbyt had geen idee waarom Vanthourenhout zo hevig reageerde. 'Eerlijk gezegd heb ik geen idee waarom Michael zo bitsig reageerde, ik zag Mathieu redelijk makkelijk wegrijden en deed zelf nog één poging om in zijn spoor te geraken. Dat lukte niet, omdat ik niet goed genoeg was'.

Twee weken terug hadden de twee ook al een meningsverschil, dat was toen tijdens de cross in Tabor. Dat belooft nog wat voor het Belgisch kampioenschap. Iserbyt had overigens niet verwacht dat Vanthourenhout de voorsprong had vastgehouden. 'In zo’n snelle wedstrijd denk ik niet dat Michael voldoende voorsprong had om vooruit te kunnen blijven. Ik heb gewoon mijn leidersplaats verdedigd en ik denk dat ik dat goed heb gedaan.' (foto: Joren Ooms/In de Leiderstrui)

Update - 1 december 2019 (08.25 uur) De vrede tussen Iserbyt en Vanthourenhout is getekend 

Iserbyt en Vanthourenhout lijken de problemen die zich voordeden tijdens de cross in Kortrijk achter zich te laten, zo geven beide renners aan op hun Twitteraccount.

Vanthourenhout gaf toe dat hij wél degelijk gefrustreerd was, maar inziet dat zijn reactie te heftig was. Ondertussen is het probleem uitgepraat en laten de Belgen het probleem achter zich. 

Ook voor Iserbyt lijken de problemen uit de wereld. Hij gaf zelfs aan dat 'ze er de volgende keer weer in zullen vliegen'. Dat belooft wat!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws