Verdonschot blij met overwinning: 'In het begin niet een al te beste dag' Veldrijden

Verdonschot blij met overwinning: 'In het begin niet een al te beste dag'

Door Wesley van Bavel 01 december 2019 | 15:39


Laura Verdonschot wist vandaag te zorgen voor een Belgische overwinning. In Mol wist zij de Zilvermeerscross te winnen. Makkelijk ging het niet, want ze gaf toe dat ze in de beginfase niet over de beste benen kon beschikken.

‘Ik kende in het begin niet een al te beste dag. Ik maakte heel veel fouten in het zand en moest in het begin al heel veel goed maken. Toen ik in de tweede ronde kwam aansluiten, moest ik even bekopen dat ik zeventien seconden in een stuk had dichtgereden. Vanaf halverwege de cross ging het wel wat beter en kon ik vaak het zand als eerste aansnijden’, vertelt Verdonschot in het interview na de wedstrijd.

Uiteindelijk wist de Vlaamse alsnog het verschil te maken. ‘Ik had gezien bij de aankomstzone dat Shrin van Anrooij en Inge van der Heijden iets meer moeite hadden dan ik om naar boven te rijden. Daar heb ik eigenlijk dat gat gemaakt en ze hebben dat niet meer kunnen dichtrijden, gelukkig. Het gevoel is de voorbije weken al goed geweest, maar de start mislukte meestal. Vandaag was dat ook. Maar ik ben blij dat ik hier toch kon winnen', aldus de Belgische renster. (Foto: JO)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws