Zeventienjarige Van Anrooij maakt indruk met tweede plaats achter Verdonschot Veldrijden

Zeventienjarige Van Anrooij maakt indruk met tweede plaats achter Verdonschot

Door Bram de Leuw 01 december 2019 | 17:20


De Nederlandse Shirin van Anrooij is pas zeventien en heeft indruk gemaakt met een tweede plaats bij de Zilvermeercross in Mol. Ze werd tweede achter de Belgische Laura Verdonschot, maar voor de pas zeventienjarige was dit haar beste resultaat bij de elite vrouwen.

Van Anrooij kende een uitstekende start en dook als tweede het veld in, maar ze geeft aan dat ze nog wel wat kracht mist. 'Ik merkte dat die zandstukken mij heel goed lagen, maar op die lange rechte stukken had ik nog niet de kracht om als eerste het veld in te gaan', vertelt Van Anrooij in het interview na de wedstrijd. Ze zegt ook dat ze zich niet druk maakte over die kracht, dat dat vanzelf wel gaat komen. 

De Zeeuwse van Anrooij hoopte vooraf op een top vijf klassering, ze had ook niet verwacht dat ze hier in Mol tweede zou worden. Even hoopte de Nederlandse nog om terug te komen op Verdonschot en nog voor de overwinning mee te doen. 'Ik dacht dat ik het gat dicht kon lopen bij de materiaalpost, maar dat lukte niet. Laura trok toen vol door en was meteen weg.' (foto: JO)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws