Van der Poel plukt vruchten van cross: 'Is geen strontlopen meer tegenwoordig' Veldrijden

Van der Poel plukt vruchten van cross: 'Is geen strontlopen meer tegenwoordig'

Door Jannick van der Hooft 03 december 2019 | 16:30


Volgens Michel Wuyts hebben Mathieu van der Poel en Wout van Aert enorm veel baat bij het crossen tijdens hun seizoen op de weg. In gesprek met WielerRevue gaat de Sporza-verslaggever in op afgelopen wielerseizoen, waarin hij veel genoten heeft van de twee coureurs.

Eerder al liet Wuyts doorschemeren dat de Amstel Gold Race-overwinning van Van der Poel 'het strafste was wat hij dit jaar gezien had'. Die inspanning kon de Nederlander volgens hem verrichten vanwege de nieuwe parcoursen in het veldrijden: 'Dat is tegenwoordig geen strontlopen meer, maar een opeenvolging van bochten. Van der Poel is in staat om meer dan een uur lang op te trekken zonder spoor van verzwakking.'

Van Aert wordt volgens de analist wel wat minder na veelvuldig optrekken, maar Wuyts wil niets afdoen van de prestaties van zijn landgenoot: 'We moeten ze los van elkaar bewonderen. Wat onderschat wordt, is dat Van Aert en Van der Poel meer en zwaardere trainingen aankunnen. Misschien loont het voor andere wegrenners om te bestuderen of ze intensere trainingsvormen moeten doen.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws