Zonhoven moppert op afwezige Van der Poel: 'Hij mag ook aan ons denken' Veldrijden

Zonhoven moppert op afwezige Van der Poel: 'Hij mag ook aan ons denken'

Door Marijn van den Berge 03 december 2019 | 10:50


De cross van Essen gaf aan dat ze Mathieu van der Poel niet konden betalen en dat ze dus niet rouwig zijn om zijn afwezigheid, maar de cross van Zonhoven denkt daar anders over. Die veldrit valt in hetzelfde weekend als Essen en Van der Poel zal niet uit Spanje terugvliegen voor één cross, tot teleurstelling van de organisatoren.

‘We zijn de dupe geworden van het besluit van een andere organisatie om hem niet te contracteren’, zucht organisator Theo Groenendaal in het Brabants Dagblad. Essen kon en wilde het startgeld van Van der Poel, naar verluidt zo’n 12.000 euro, niet betalen. ‘Voor één wedstrijd wil hij niet overkomen. Ik ga nu kijken of dat zo maar kan.’

Groenendaal begrijpt Van der Poel goed, maar baalt stevig van zijn afwezigheid. ‘Hij kan er financieel gezien gerust ééntje laten lopen, maar voor ons is er maar één cross in het jaar waarmee we kunnen scoren. Die jongens verdienen hun geld omdat wij crossen organiseren. Hij mag ook aan ons denken.’ (Foto: Proshots)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
3 Dec 2019 om 19:16

Waarom wil Essen geen € 12.000,- aan Mathieu uitgeven? De toegangsprijs aan de kassa in Essen is € 12,- en elke veldrit trekt meer dan 1000 extra toeschouwers zodra Mathieu aan de start staat.

Reageer


Meer nieuws