TV en tijden Ethias Cross Essen: kansen door afwezige Van der Poel, rentree Vos Veldrijden

TV en tijden Ethias Cross Essen: kansen door afwezige Van der Poel, rentree Vos

Door Wilbert van der Velde 07 december 2019 | 14:15


Er is weer een crossweekend zonder Mathieu van der Poel aangebroken, bestaande uit de crossen in Essen en Zonhoven. We trappen af met de Ethias Cross in Essen, die vanmiddag op het programma staat. Wie ziet zijn kans schoon en pakt de eerste van twee mooie kansen?

Ondanks de afwezigheid van Van der Poel zijn er genoeg mooie namen voor de cross te noteren. Met Laurens Sweeck staat de winnaar van vorig jaar aan de start. Sweeck is dit jaar sterk bezig met meerdere podiumplaatsen achter Van der Poel. Verder staan ook Tom Meeusen, Quinten Hermans, Brits multitalent Tom Pidcock en David van der Poel aan het vertrek. Een andere opvallende aanwezige is Zdenek Stybar. De oud-wereldkampioen cross gaat de komende tijd weer de nodige veldritten afwerken, zodat hij kan exploderen in de wegkoersen. 

Bij de vrouwen zijn we vooral benieuwd naar Marianne Vos. Zij maakt in Essen haar rentree in het veld, waarmee de dominantie van de Nederlandse vrouwen alleen maar groter zal worden. Vos kan echter rustig inkomen, want toppers als Ceylin del Carmen Alvarado, Yara Kastelijn, Annemarie Worst en Sanne Cant staan niet aan het vertrek. Vanuit Belgische kant is het vooral letten op Ellen van Loy, Loes Sels en Kim van der Steene.

Programma Ethias Cross Essen

10.00 uur Nieuwelingen
11.00 uur Junioren
13.45 uur Elite vrouwen
15.00 uur Elite mannen

TV en tijden Ethias Cross Essen

Wie de cross live op televisie wil volgen kan terecht bij twee zenders. De cross wordt uitgezonden door de Belgische televisiezender VTM en Eurosport. Beide zenders zenden zowel de vrouwen als de mannencross uit. VTM begint met haar uitzending om 13.35 uur. Eurosport schakelt tien minuten later om 13.45 uur in. (Foto: Joren Ooms/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws