Vanthourenhout toch niet van start in Zonhoven door blessure aan de hand Veldrijden

Vanthourenhout toch niet van start in Zonhoven door blessure aan de hand

Door Bram de Leuw 08 december 2019 | 12:45


Michael Vanthourenhout gaat zondagmiddag niet van start in Zonhoven. De West-Vlaming van Pauwels Sauzen-Bingoal moet helaas afzeggen na een val tijdens de training. Aan die val hield de Belg een handblessure over. Vanthourenhout werd, bij afwezigheid van Mathieu van der Poel, gezien als één van de favorieten.

Voor de organisatie van Zonhoven is dit weer een tegenslag, nadat Van der Poel eerder ook al had besloten om niet te starten en in Spanje te blijven. Vanthourenhout stapte wel op het vliegtuig, maar dat blijkt nu voor niets te zijn. 'Hij liep een handblessure op en wil geen risico nemen. Vanthourenhout kan zijn stuur onvoldoende vasthouden', liet zijn ploeg weten aan Het Nieuwsblad.

Vanthourenhout was aardig op dreef dit seizoen. Hij behaalde al twee overwinningen dit seizoen in Vittel en Meulebeke. Ook stond hij al twee keer op het podium in Bern en de Koppenbergcross. Vorig jaar won Van der Poel de cross in Zonhoven voor Wout van Aert. Dit jaar zijn beide mannen er niet bij en ligt de cross dus helemaal open. (Foto: Joren Ooms)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws