Aerts: 'Als Van der Poel niet mee doet, rijd je toch voor de overwinning' Veldrijden

Aerts: 'Als Van der Poel niet mee doet, rijd je toch voor de overwinning'

Door Bram de Leuw 08 december 2019 | 16:25


Toon Aerts heeft zondag de overwinning geboekt in Zonhoven. Samen met Laurens Sweeck begon hij aan de laatste ronde. 'Het ging heel gelijk op met Sweeck, maar ik wist dat ik van voren moest beginnen aan de kuil. Misschien heb ik Sweeck daar wel in de fout gedwongen', laat Aerts weten tegenover de camera's van Ziggo Sport.

Aerts won na een stuurfout van Sweeck, die daardoor ten val kwam en Aerts niet meer kon achterhalen. Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel was Aerts ook een van de favorieten. 'Als Van der Poel niet mee doet, rijd je toch voor de overwinning. Ik voelde me de laatste weken al goed en op trainingskamp verliep ook alles goed, en gelukkig kan ik hier de overwinning pakken.'

De Belgisch kampioen doet ook goede zaken in het klassement. Hij ging namelijk samen met Sweeck aan de leiding in het Superprestige klassement. Het klassement is nu ook een doel voor Aerts. 'Ik zeg altijd dat een crosser zes dingen kan winnen: de drie kampioenschappen en de drie klassementen. Ik won al twee truien en een klassement. Daar nu de Superprestige aan toevoegen zou heel mooi zijn', zo vertelt Aerts aan HLN.be. Met deze overwinning loopt Aerts weer wat uit op de concurrentie. Aerts won eerder dit seizoen ook al de Superprestige cross in Boom. (foto: Joren Ooms)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws