Ploeggenoten Sweeck en Iserbyt beiden tevreden met het podium in Zonhoven Veldrijden

Ploeggenoten Sweeck en Iserbyt beiden tevreden met het podium in Zonhoven

Door Bram de Leuw 08 december 2019 | 17:00


Laurens Sweeck en Eli Iserbyt stonden zondag beiden op het podium in Zonhoven, maar moesten de overwinning aan Toon Aerts laten. De ploeggenoten van Pauwels Sauzen-Bingoal waren toch alle twee tevreden met het podium, al zat er voor Sweeck misschien nog wel meer in. Beide mannen gaven na afloop voor de camera aan dat ze tevreden waren met de prestatie vanmiddag.

Sweeck kon Aerts volgen tot in de laatste ronde, maar geeft in een interview na de cross wel aan dat hij aan zijn limiet zat. 'Ik werd onder druk gezet door Toon en ik zat op de limiet, ik denk daarom ook dat ik een stuurfout maak bij het induiken van de kuil.' Sweeck had graag met Aerts om de zege gesprint, al weet hij niet of hij die had gewonnen. 'Ik kan dat niet zeggen of ik Aerts dan had geklopt, maar het was een supermooie finale geweest.' Zaterdag werd Sweeck ook al tweede in Essen achter Quinten Hermans.

Iserbyt was ook tevreden met zijn podiumplek, in een cross die hem eigenlijk niet zo goed ligt. 'Op een parcours dat mij niet goed ligt is dit een goed resultaat. Het is hier in Zonhoven heel veel zand, dus ik wist dat ik Sweeck en Aerts niet kon volgen.' Iserbyt kon in de laatste ronde ook nog versnellen en daardoor wegrijden van een groepje met Hermans, Van der Haar en Van Kessel en zo toch naar het podium. 'Al met al ben ik heel blij met de derde plaats.' (foto: Joren Ooms)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws