Groenendaal verklaart Nederlandse dominantie in veld: 'Ze blijven maar komen' Veldrijden

Groenendaal verklaart Nederlandse dominantie in veld: 'Ze blijven maar komen'

Door Jannick van der Hooft 09 december 2019 | 17:45


De Nederlandse veldrijdsters domineren op dit moment de sport. Zo kleurde afgelopen weekend het podium van de Superprestige-cross wederom volledig oranje. Bij Sporza hebben ze een kleine verklaring hiervoor gevonden in Alphen, vlakbij Breda.

Iedere woensdag trainen de Nederlandse crossdames namelijk met elkaar in het stadje onder leiding van bondscoach Gerben de Knegt. Volgens Richard Groenendaal plukken de dames daar in de weekenden de vruchten van. Vooral de stijgende interesse valt de oud-crosser ook op: 'Ze blijven maar komen. Ze weten namelijk dat als ze talent en inzet hebben, dat ze opgepikt worden.'

Volgens Groenendaal is het volkomen logisch dat er heel openlijk op deze trainingen gepraat wordt, zodat de rensters van elkaar kunnen leren. Annemarie Worst, winnares van de cross in Zonhoven, is het daar volledig mee eens: 'Op de wedstrijden zie je toch al wie de sterkste is. Het is goed dat je elkaar beter kunt maken.' Die openlijke houding is de oorzaak waarom soortgelijke initiatieven in België niet echt van de grond zijn gekomen, zo oordeelt Groenendaal: 'Daarvoor zijn Nederlanders en Belgen toch anders.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws