Iserbyt realistisch: 'Beter dan in begin van het seizoen zal niet lukken' Veldrijden

Iserbyt realistisch: 'Beter dan in begin van het seizoen zal niet lukken'

Door Jannick van der Hooft 09 december 2019 | 19:30


Na een wervelend begin van het veldrijdseizoen leek Eli Iserbyt wat in verval te geraken. Bij Sporza is de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal erg realistisch over zijn eigen vormpeil. In een interview reflecteert hij op zichzelf en kijkt hij alvast vooruit.

Iserbyt is onlangs op stage geweest en daarna gaat het volgens hem altijd iets lastiger: 'Ik had wat moeite om in mijn ritme te komen, maar op het einde van de cross kwam ik er dan toch door.' Dat laatste goede gevoel neemt hij mee richting de volgende wedstrijden: 'Ik voel me al zeker veel beter dan in Kortrijk en Koksijde.'

Iserbyt denkt echter niet dat het hem gaat lukken om het niveau van de eerste paar weken terug te vinden: 'Ik had toen echt een piek te pakken en beter worden dan daar zal me niet meer lukken.' Hij gaat nu nog een week in Spanje trainen om er rond de kerstperiode weer te kunnen staan: 'Komend weekend hoop ik de vruchten te kunnen plukken. Ronse en Overijse zijn ook meer mijn ding dan het zand van Zonhoven.' (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws