Albert hard over Sweeck in column: 'Laurens Sweeck deed alles fout in Zonhoven' Veldrijden

Albert hard over Sweeck in column: 'Laurens Sweeck deed alles fout in Zonhoven'

Door Wilbert van der Velde 10 december 2019 | 11:00


De crossen in Essen en Zonhoven waren misschien wel dé kansen voor Laurens Sweeck om nog wat extra crossen te winnen dit jaar. Hij pakte de kansen niet, terwijl hij zeker in Zonhoven op momenten sterker leek dan Toon Aerts. Ex-crosser Niels Albert is in zijn column bij Het Laatste Nieuws dan ook kritisch op Sweeck: 'Laurens Sweeck deed alles fout in Zonhoven.'

Voor Aerts, die zijn kans pakte en zich zo enigszins revancheerde voor een tegenvallende seizoensopening, heeft Albert louter positieve woorden. Wat Sweeck betreft ligt dit duidelijk anders: 'Daar tegenover heb je Laurens Sweeck. Laurens heeft de kans laten liggen. Want híj was de sterkste man in Zonhoven, anders rijd je halfweg koers niet zo’n kloof dicht. Voor de rest deed hij alles fout. De mannen bij mij in de fietswinkel zeiden het ook: ‘Hoe Sweeck rijdt, dat is niet willen winnen', is Albert streng.

De voormalig wereldkampioen-cross probeert Sweeck dan ook aan te moedigen om initiatief te tonen tijdens de cross. 'Laurens deed weinig. Dat is iets wat ik te vaak van hem zie: hij neemt te weinig initiatief. Hij rijdt altijd achter de feiten aan. Ook achteraf geeft hij vaak een gelaten indruk. Ik vind dat erg, want ik ben zeker dat Laurens het fysiek in zich heeft. Ik wil hem hier wakker schudden: ‘Komaan Laurens, niet zo braaf zijn! Je bent een goeie coureur, doe daar iets mee.' (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws