Huize Campenaerts bewondert Van der Poel: 'Alleen jammer dat hij sport doodknijpt' Veldrijden

Huize Campenaerts bewondert Van der Poel: 'Alleen jammer dat hij sport doodknijpt'

Door Marijn van den Berge 12 december 2019 | 08:02


Victor Campenaerts en zijn vriendin Fanny Lecluyse zijn groot fan van het veldrijden en van Mathieu van der Poel. Toch vindt de eerste het enigszins jammer dat de Nederlander zó dominant is in de sport, al bewondert hij de sportman wel.

Lecluyse, zelf zwemster, is groot fan van het veldrijden, vertelt ze in HUMO. ‘Mijn ouders keken altijd naar het veldrijden en ik keek mee.’ ‘Als Van der Poel meerijdt is ze geïnteresseerd, hoor’, plaagt Campenaerts zijn vriendin.

‘Fanny is gewoon een ongelooflijke fan’, weet de werelduurrecordhouder. ‘Mijn idool was Sven Nys. Ik vind het fantastisch hoe hij iedereen op een minuut reed. Alleen jammer dat Mathieu de sport een beetje doodknijpt. Hij is té goed.’

‘Hij is verdiend wereldkampioen’, zegt Lecluyse, doelend op dat Van der Poel in de jaren ervoor niet wist te winnen op WK’s. Toch moet de prestatie van Van der Poel niet worden onderschat, meent ze. ‘Veldrijden is geen simpele sport. Het vereist veel techniek en je moet een uur lang in het rood kunnen gaan.’ (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws