Vanthourenhout baalt stiekem van rentree Van der Poel: 'Ronse ligt Mathieu ook' Veldrijden

Vanthourenhout baalt stiekem van rentree Van der Poel: 'Ronse ligt Mathieu ook'

Door Bram van der Ploeg 12 december 2019 | 09:18


Michael Vanthourenhout zou zaterdag in de Hotondcross in Ronse graag uitpakken op een parcours op zijn maat, maar de Belg weet dat met Mathieu van der Poel de grote favoriet terugkeert in het veld. In gesprek met de organisatie van de DVV Trofee is Vanthourenhout dan ook realistisch.

'Van alle klassementscrossen is Ronse misschien wel diegene die mij het beste ligt. Zo'n intervalwedstrijd met veel hoogteverschil in korte klimmetjes, dat heb ik graag. Veel liever dan zo'n cross in Namen waar je één lang stuk bergop moet rijden. Hier moet je bij elk knikje omhoog opnieuw heel diep gaan, daarna krijg je terug even tijd om te recupereren', zo verheugt hij zich op de cross van zaterdag.

Vanthourenhout noemt het 'misschien wel één van de zwaarste crossen van het seizoen' en baalt dus best een beetje dat hij zaterdag met Van der Poel aan de start staat. 'Ronse ligt Mathieu ook wel. Nu ja, welke wedstrijd ligt er hem niet? Ik probeer gewoon zo lang mogelijk in zijn spoor te blijven. Je weet nooit wat er tijdens een wedstrijd kan gebeuren', zo blijft hij hoopvol. (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws