TV en tijden Druivencross Overijse: 'Moeder aller crossen' met VDP Veldrijden

TV en tijden Druivencross Overijse: 'Moeder aller crossen' met VDP

Door Tom van der Salm 15 december 2019 | 12:15


De cross met misschien wel de rijkste geschiedenis van allemaal, vandaar dat er de bijnaam 'de Moeder aller crossen' is opgeplakt. Al vanaf 1960 staat de Druivencross in Overijse op de kalender. Mathieu van der Poel was vorig jaar afwezig, maar wist daarvoor driemaal te winnen. Gaat het hem lukken om vandaag dichter bij recorhouder Roland Liboton in de buurt te komen (zestien zeges)? In de Leiderstrui geeft de tijden en kijkmogelijkheden mee.

De Druivencross is een losse cross en telt dus niet mee voor de verschillende klassementen. Wel is er een hoop eer te behalen, want dit is een veldrit die elke renner wel op zijn palmares wil hebben. Van der Poel heeft hem alvast drie keer achter zijn naam staan, evenals grootheden als Roland Liboton (maar liefst zestien (!) keer) en Sven Nys (zes zeges). Vorig jaar won Toon Aerts en was MVDP niet aanwezig. Kan Aerts net zoals gisteren in Ronse winnen mét aanwezigheid van de veelvraat?

Programma Druivencross Overijse

11.00: Nieuwelingen mannen
12.00: Junioren mannen
13.45: Elite vrouwen
15.00: Elite mannen en beloften

TV en tijden Druivencross Overijse

Sporza is de aanbieder die u deze zondagmiddag moet hebben. Direct na het een uur-journaal schakelt de zender in op Één met zowel de vrouwen als mannenwedstrijd integraal. Eurosport en NOS komen deze middag niet met livebeelden.

Online kunt u de wedstrijden in Overijse ook volgen via Sporza. Voor de Belgische kijkers biedt Sporza een livestream op haar website, terwijl de Nederlanders met hun mobiele apparatuur aangewezen zijn op de Go-app van Ziggo of de iTV-app van KPN. (foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws