Van der Poel: ‘Ben in ieder geval weer blij om op het hoogste podium te staan’ Veldrijden

Van der Poel: ‘Ben in ieder geval weer blij om op het hoogste podium te staan’

Door Wilbert van der Velde 15 december 2019 | 16:50


Mathieu van der Poel won de Druivencross in Overijse en rekende zo af met het verlies van zaterdag in Ronse. De wereldkampioen zocht als vanouds meteen de aanval en soleerde, na enige weerstand, naar de overwinning. In het flashinterview na de cross is Van der Poel duidelijk opgelucht: 'Ik ben in ieder geval weer blij om op het hoogste podium te staan.'

Hoewel het zondag in de Druivencross dus weer ouderwets goed ging, blijft het gissen naar de mindere prestatie van zaterdag: 'Gisteren was een ander parcours met meer stoempen en meer lopen. Het was daar moeilijker om in het ritme te komen. Gisteren had ik ook meer last van de rug dan vandaag. Het was vandaag al stukken beter dan gisteren', aldus Van der Poel over het grote verschil in presteren tijdens de twee crossen. 

De cross in Overijse werd ook opgeschrikt door een loslopende hond. Voor Van der Poel was de hond echter verre van een storende factor. 'We zagen de hond van ver komen. Dus opzich konden we wel een beetje anticiperen. Het was ook nog een mooie hond.' (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws