Pidcock: 'Was een verbazend goede koers', Hermans: 'Mathieu weer de oude' Veldrijden

Pidcock: 'Was een verbazend goede koers', Hermans: 'Mathieu weer de oude'

Door Wilbert van der Velde 15 december 2019 | 18:15


Tom Pidcock en Quinten Hermans verdeelden zondag in Overijse de podiumplekken achter Mathieu van der Poel.  Beide renners wonnen dan niet, maar keerden wel tevreden terug naar huis. 

'Het was een verbazend goede koers. Ik wist niet of ik moe zou zijn, maar ik had gisteren een goede massage en vandaag waren mijn benen goed. Het was een stevige strijd met Aerts en Hermans. Elke ronde moest ik achterom kijken. Het was een harde race, maar ik heb ervan genoten. Dit is de eerste keer dat ik op het podium sta in een koers met alle namen. Dus dat is positief', vertelt de jonge Brit aan Sporza.

Voor Hermans was het even billen knijpen toen Toon Aerts rap naderde. 'Ik ben best tevreden. Halfweg had ik een zwakker momentje, toen Toon voorbijkwam. Ook mentaal, want hij kwam wel heel rap. Maar gelukkig heb ik mij er nog over kunnen zetten. De tweede plaats was wel te hoog gegrepen', aldus Hermans. Net als het publiek zag ook Hermans dat er een andere Van der Poel dan zaterdag aan de start stond. 'Je zag snel dat Mathieu weer de oude was. Hij kon de lijnen uitkiezen, die wij precies waren vergeten te verkennen. Dat was wel weeral straf.' (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws