[Update] Neff zit weer op de fiets na horror-crash: 'Mijn hart zingt' Veldrijden

[Update] Neff zit weer op de fiets na horror-crash: 'Mijn hart zingt'

Door Bram van der Ploeg 31 januari 2020 | 09:20


(6 januari 2020) Jolanda Neff heeft in een nieuw bericht gereageerd op de horrorval die zij eind december maakte. Op de website van haar ploeg vertelt ze ontzettend blij te zijn met alle steun, maar dat haar herstel een zeer moeilijk verhaal gaat worden.

Neff denkt dat ze geluk gehad heeft met het snelle en kundige optreden van mensen om haar heen: 'Het is een zware blessure. Mijn milt is dood, maar die zit nog steeds in mijn lichaam. De artsen hebben een slagader moeten dichten, maar sindsdien stroomt er geen bloed meer naar mijn lever toe.' Het is mogelijk om te leven zonder milt, maar die bewaakt wel het immuunsysteem. Zonder gevaar is het momenteel ook niet. 'Ik moet voorkomen dat die stop in mijn slagader niet scheurt, anders moet ik een noodoperatie ondergaan', zo vertelt ze.

De komende drie maanden mag de renster amper bewegen, omdat anders de kans bestaat dat haar bloeddruk te hoog wordt. 'We hopen dat mijn lichaam iets sneller zal genezen aangezien ik een atlete ben, maar ik zal pas na maart terug wedstrijden kunnen rijden.' De Zwitserse zal dus sowieso het WK veldrijden in eigen land missen.

Update - 31 januari 2020 (09.21 uur): Neff zit weer op de fiets

Goed nieuws voor Jolanda Neff: de Zwitserse zit weer op de fiets. Op haar social media deelt de pechvogel een video waarin ze weer bezig is. 'Langzaam, om de hartslag laag te houden. Maar mijn hart zingt en geniet van ieder moment', zo deelt ze.

(Foto: ProShots)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
31 Jan 2020 om 16:28

Er is wel een Amerikaanse veldrijder met de naam Isaac Neff

Gies
31 Jan 2020 om 14:57

"De Amerikaanse". Stagiair aan het werk? Wel goed om te vernemen dat ze weer mag fietsen.

Reageer


Meer nieuws