Bondscoach heeft eitje aan Van der Poel: 'Misschien wel minst met hem bezig' Veldrijden

Bondscoach heeft eitje aan Van der Poel: 'Misschien wel minst met hem bezig'

Door Jannick van der Hooft 07 januari 2020 | 08:59


Gerben de Knegt heeft met veel renners samengewerkt in zijn carrière als bondscoach van de Nederlandse veldrijders en mountainbikers, maar Mathieu van der Poel is volgens hem 'de meest unieke'. In een interview met De Telegraaf doet de bondscoach een boekje open over zijn samenwerking met Van der Poel.

De Knegt vertelt dat de aanwezigheid van Van der Poel zijn werk helemaal niet zo moeilijk maakt: 'We hebben wel contact, maar ik ben misschien wel het minst met hem bezig. Die weet precies wat hij zelf moet doen om tot grote prestaties te komen.' Dat uit zich ook in de teambesprekingen: 'Die is niet zo uitgebreid. Het plan is gericht op Mathieu en iedereen wil hem ook helpen.'

'Parcours mountainbike Olympische Spelen niet zo uitdagend'

De oud-renner begeleidt Van der Poel ook als het gaat om de Olympische Spelen in Tokio. Voor dat doel stelt hij geruststellende vooruitzichten: 'Het parcours is niet zo uitdagend, daar moet hij gewoon goed uit de voeten kunnen.' Om die reden reist de coureur van Alpecin-Fenix ook niet meer af naar Tokio om te verkennen, zo vertelt De Knegt. (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws